Η Κρίση, η δραχμή και το Σχέδιο για τη Μεσόγειο

Posted on 25/01/2012 από

0


Μπήκα μετα από πολλές μέρες στον αντιδραστήρα, ένα μπλογκ που ξεκίνησε με την ιδέα της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε πολιτικές και πολιτισμικές γενικότερα απόψεις. Αναδημοσιεύσαμε αρκετά αξιόλογα άρθρα κάναμε δικά μας και φέραμε ρεπορτάζ από τους αγανακτισμένους του καλοκαιριού καθώς συμμετείχαμε ως ομάδα όσο μπορούσαμε σε αυτό το κίνημα, παρακινούμενο η μη ήταν μια γαμημένη αντίδραση και αυτό είναι όλο.

Από τους αγανακτισμένους στους απογοητευμένους…

Πέρασαν λοιπόν οι μήνες φάγαμε χαράτσια έκτακτες εισφορές και ένα γενικότερο πακέτο που μας τσάκισε οικονομικά και ψυχολογικά. Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, κόβονται οι συντάξεις τους και όλοι μας ζούμε σε ρυθμούς εκβιασμού με τους δημοσιογράφους να μας κάνουν να νιώθουμε και ένοχοι για τη σημερινή κατάσταση.

Ένοχοι υπάρχουν βέβαια και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, αλλά τα κομματόσκυλα και οι βολεμένοι, όμως δεν είναι καθόλου δίκαιο να κατηγορείς τον συνταξιούχο των 500 ευρώ πως επιβαρύνει το σύστημα, να κάνεις περικοπές στα σχολεία και τα νοσοκομεία και να αφήνεις τα golden boys στον αφρό. Έτσι τιμωρείς με αδικία ένα άδικο σύστημα και φέρνεις μια χώρα στο πάτο.

Όλοι μας λοιπόν ακουμπάμε τον δικό μας προσωπικό πάτο αυτό το καιρό, έχουμε χάσει τη διάθεση μας για απλές καθημερινές συνήθειες πόσο μάλλον για να ανανεώνουμε ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε για μια υγιή μικροσκοπική πραγμάτωση της δημοκρατικής ιδεολογίας. Μαθαίνοντας όμως πως με το καιρό η δουλειά μας ωρίμασε και έμπαινε κόσμος για να διαβάζει παλιά μας άρθρα σκέφτηκα αξίζει το κόπο, αξίζει να δώσουμε πρόσοχη σε αυτούς που τους κάναμε να στρέψουν τα βλέμματα τους πάνω μας και έτσι θα σας φέρω λίγα νέα απο το μέλλον.

Δραχμή ή Ευρώ ;

Λόγω της δουλειάς μου τυχαίνει να έχω κάποιες πληροφορίες σχετικα με το τι μέλι γενέσθαι, δε θα τις ακούσετε απο την τηλεόραση και μάλλον ούτε από τον Τύπο

γενικότερα, δε μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα είναι αληθινές αλλά όταν τις διαβάσετε θα είστε σίγουροι πως είναι απόλυτα ρεαλιστικές.

Το Σχέδιο εις βάρος των Μεσογειακών κρατών.

Το concept λοιπόν είναι ιδιαίτερα απλό αλλά δώστε λίγο βάση. Αυτό το διάστημα έχουμε μια γιγαντιαία οικονομία που αυξάνεται και σιγά σιγά καταπίνει κάθε άλλη σε κάθε τομέα, δεν είναι άλλοι από τη Κίνα, δε χρειάζεται και πολύ ανάλυση, σκεφτείτε πως όλες οι μεγάλες Γερμανικές, Ιταλικές κλπ εταιρείες έχουν μονάδες παραγωγής στη Κίνα για φθηνά εργατικά! Αυτό είναι αγκάθι και αργά ή γρήγορα έπρεπε να αλλάξει, και πως ήταν δυνατόν να αλλάξει μέσα σε μια πλούσια με υψηλούς μισθούς Ευρώπη ; Ποιος θα ανεχόταν να δουλέψει με μισθούς πείνας και να μη μιλάει ;

Οι λύση δεν απέχει πολύ απο το πρόσφατο παρελθόν, η κρίση ήταν η λύση και το χάος που ακολούθησε, ξεκινώντας από την Ελλάδα ώστε να συπαρασυρθεί και η υπόλοιπη μεσόγειος (Ιταλία, Ισπανία κλπ) ξεκίνησε ένα σχέδιο που μόνο στόχο είχε την μείωση του ανώτατου μισθού κοντά στα 600 ευρώ και την απώλεια δικαιωμάτων του εργαζόμενου, – Εδω θέλω να επισημάνω πως δεν τάσσομαι υπέρ σε συνδικαλιστές που τρύπωναν σε κάθε επιχείρηση κάναν απεργίες και κάθε μαλακία για να μη δουλεύουν και να τα παίρνουν –  μιλάμε για βασικά δικαιώματα υπερωριών αποζημιώσεων κλπ.

Η κρίση επίσης τσάκισε και μια άλλη πτυχή της χώρας την είδη υπάρχουσα βιομηχανία, αναγκάζοντας κάθε τι εισαγόμενο να προπληρώνεται για να ρθει και με τις ελληνικές τράπεζες να μη δίνουν δάνεια οι Ελληνικές επιχειρήσεις απόχτησαν ένα σκληρό πρόσωπο στους συνεργάτες τους οποίους προμηθεύουν ανγκάζωντας αρκετούς να κλείσουν καθώς δε μπορούσαν να ανταπεξέρθουν στις πιστώσεις και τις νέες πολιτικές.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόσφορο έδαφος για την Ελλαδογελάδα που πρόκειται να αρμεχτεί μέχρι τελευταία σταγόνα απο τους ξένους «λυτρωτές» μας. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει λοιπόν απο τα τέλη του 2012 με αρκετές βιομηχανίες να έρχονται και να προσφέρουν αρκετές θέσεις εργασίας έναντι ενός χαμηλού ποσού φαντάζομαι κοντά στα 700 – 800 ευρώ μεικτά και να ακολουθήσει θριαμβολογία απο τη μεριά της κυβέρνησης για το κατόρθωμα της ! Οι ξένες βιομηχανίες δε θα χρησιμεύουν μόνο για εξαγωγές, αλλά για να τροφοδοτούν με ευνοϊκότερους φαντάζομαι όρους τις επιχειρήσεις που δε κλείσανε ακόμα και αυτές που πρόκειται να ανοίξουν για να καλύψουν το κενό των χιλιάδων επιχειρήσεων που έκλεισαν με τη κρίση !

Να διευκρινίσω πως το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή είναι εντελώς παραμύθι, χρησιμεύει για να μας τραβάει σε όλο και πιο σκληρά μέτρα και μειώσεις προκειμένου να γίνουμε τα νούμερα που θέλουν οι εταιρείες που θα έρθουν να επενδύσουν σε αυτή την αναπτυσσόμενη πια βιομηχανική Ευρωπαϊκή επαρχία.

Advertisements