Καραμανλής : Αντώνη, μπορώ να νικήσω το Τσίπρα!

Posted on 19/05/2012 από

0


Έτοιμος για παν ενδεχόμενο δήλωσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Καραμανλής. Σε συνδιάσκεψη που έγινε τη Τετάρτη στα γραφεία της Συγγρού το νέο μέλος του Blog μας ο Νεκτάριος Παλινδρομάκης ήταν εκεί ώστε να αντλήσει πληροφορίες για όλο το παρασκήνιο στις διαπραγματεύσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο με τα δεξιά περιφερειακά κόμματα όσο και με το ενδεχόμενο να μην οδηγήσει στις κάλπες της 17ης Ιουνίου ο Σαμαράς τη ΝΔ αλλά ένα πρόσωπο που συμβολίζει τις τελευταίες μέρες ευημερίας που γνώρισε το έθνος!

Γυρνώντας ο Νεκτάριος στα γραφεία της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, ενώ πέσαμε όλα τα παιδιά επάνω του για να μάθουμε τη σχεδιάζεται για το δυνατό come back στις κάλπες. Ο Στέφανος ξεκίνησε και τον ρωτούσε για τη κατάσταση που ήταν ο Σαμαράς μετά από τόσα τηλέφωνα με Ντόρα και Γιώργο, ενώ εγώ ρωτούσα  για τις σκέψεις του Καραμανλή πάνω στο σχέδιο του κόμματος για την επανένωση της κεντροδεξιάς!

«Ο Αντώνης ήταν συντετριμμένος από τη στεναχώρια του» είπε ο Νεκτάριος, » Καταφέραμε και ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες για το εκλογικό αποτέλεσμα και αντιλήφθηκα πόσο συμπονούσε τη θέση των Ελλήνων και πόσο τους δικαιολογούσε για τη στροφή τους στο Σύριζα» συνέχισε, έτσι πήραμε χαρτί και στυλό και αρχίσαμε να γράφουμε τα λόγια του Αντώνη…

» Τους καταλαβαίνω Νεκτάριε,  φερθήκαμε σκληρά και πίστεψε με εμείς πονέσαμε περισσότερο, πρότεινα να κάνουμε και δικές μας περικοπές αλλά με απείλησε η Αλέκα με νέα Δεκεμβριανά» ο Νεκτάριος ήπιε μια γουλιά από το ουίσκι του και συνέχισε να μας αφηγήτε » Θα κάνω τα πάντα για να προστατέψω τους Έλληνες από το κακό της Αριστεράς ! Ο Τσίπρας τα έχει βρει με τους δανειστές και έχουν αποφασίσει να μας γυρίσουν στη δραχμή με αντάλλαγμα εδάφη από τη Θράκη και τη Κρήτη , πρέπει να προστατέψω τη πατρίδα μου! » Η φωνή του βγήκε σα λυγμός και επέστρεψε πίσω να μιλήσει με τα στελέχη του κόμματος.

Ήμασταν αρκετά μουδιασμένοι και βυθιστήκαμε σε σκέψεις για το μέλλον αυτής της χώρας… Ο Νεκτάριος μας είπε πως έμεινε να παρακολουθεί τις εξελίξεις για αρκετή ώρα όταν τελικά ο Αντώνης με τον Καραμανλή πήγαν στο τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το project room του κόμματος, ευτυχώς η Αλεξία που είναι υπεύθυνη ήξερε το Νεκτάριο και του επέτρεψε να παρακολουθήσει τη συζήτηση των δύο αντρών και τριών συμβούλων τους που κατεύθασαν μετά το Νεκτάριο.

» Η ώρα είχε πάει έντεκα και ο Κώστας Καραμανλής στεκόταν όρθιος κοιτώντας τη κίνηση της Συγγρού και λογίζονταν όσα ειπώθηκαν στο αμφιθέατρο πριν λίγο» είπε ο Νεκτάριος, «Μέχρι που σε μια στιγμή γυρνάει και χτυπάει με μια γροθιά το γραφείο του Αντώνη! «συνέχισε.

«Μπορώ να τον Νικήσω Αντώνη! φώναξε βραχνιασμένος ! Μπορώ Αντώνη, Μπορώ να νικήσω το Τσίπρα » και παρατήρησε ο Νεκτάριος «Είχαμε μείνει όλοι μας άφωνοι, ενώ ο Αντώνης είχε ακουμπήσει τα γυαλιά του στο γραφείο και έσφιγγε με τα δάχτυλα του τις κόρες των κλειστών ματιών του.» 

Ο Νεκτάριος μας εξήγησε πως το κλίμα ήταν βαρύ και οι τρεις σύμβουλοι είχαν αποστασιοποιηθεί από τους δύο μεγάλους άνδρες και συζητούσαν στο καναπέ. «Εν συνεχεία ακολούθησε ένας πολύ δυνατός διάλογος που δε περίμενα πως θα είχα τη τύχη να ακούσω»

«Είσαι η ίδια η παράταξη, χωρίς εσένα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ψυχή, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα» είπε ο Αντώνης και συνέχισε… » Αν βγεις μπροστά τώρα θα σε πολεμήσει η αριστερά, ξέρεις πως η ώρα σου θα ρθει όταν θα βάλεις το βέτο στο Τούρκο και ως τότε σε θέλουμε ακέραιο και άφθαρτο!». Ο Κώστας κοίταξε το πάτωμα και ψιθύρισε  «Γιατί δε σε πιστεύουν, τι έχουν πάθει ;» και ο Σαμαράς αποκρίθηκε σηκώνοντας όρθιο το ανάστημα του » Γιατί το Πασοκ δηλητηρίασε αυτό το λαό με ψέμα και διαπλοκή και τώρα δε ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα», «Δεν έχεις άδικο» απάντησε ο Κώστας, «Μήπως ο Πάνος δεν αποκόλλησε τον αγνό Νεοδημοκράτη από τη μήτρα του με ψέματα και παραμύθια ;» αναρωτήθηκε.

Τότε ο Σαμαράς πήρε το ποτήρι με τη βότκα του και το σπάσε στο πάτωμα ! » Θα τη σκίσω γιατί είναι πουτάνα είπε!» Οι άντρες του δωματίου κοιτάγανε όρθιοι… » Τη πουτάνα τη Μέρκελ θα τη σκίσω αρκεί να μου δώσουν την ευκαιρία!»

Ο Νεκτάριος δεν ήθελε να συνεχίσει, βγήκε έξω και άναψε ένα τσιγάρο, » Δε μας αξίζει…» μουρμούρισε, «Δε μας αξίζει να στερηθούμε αυτό τον άνθρωπο!»

Advertisements